1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2. KORÝŠI
a výrobky z nich
3. VEJCE
a výrobky z nic
4. RYBY
a výrobky z nich
5. PODZEMNICE OLEJNÁ ( ARAŠÍDY)
a výrobky z nich
6.SÓJOVÉ BOBY ( SÓJA)
a výrobky z nich
7. MLÉKO
a výrobky z něj
8.SKOŘÁPKOVÉ PLODY
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9. CELER
a výrobky z něj
10. HOŘČICE
a výrobky z ní
11.SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
a výrobky z nich
12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/ kg, I, vyjádřeno SO2
13. VLČÍ BOB ( LUPINA)
a výrobky z něj
14. MĚKKÝŠI
a výrobky z nich
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen. Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla se nachází v blízkosti jídelního lístku. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.